Οργανώστε τις φωτογραφίες σας στο wordpress

Θέλετε να οργανώσετε τον Media Manager σας σε κατηγορίες; Θέλετε επίσης να ανεβάζετε φωτογραφίες ή βίντεο μαζικά στον ιστοτοπό σας.
Ανοίξτε το functions.php και αντιγράψτε

Φτιάξαμε ένα custom taxonomy item για τα Media atachment τα οποία και ονομάσαμε Uploads,μπορούμε να τα ονομάσουμε όπως θέλουμε βέβαια. Έτσι στο media section θα έχουμε κάτι τέτοιο

mediacategories

Μέχρι εδώ είναι όλα γραμμικά οπότε και συνεχίζουμε με κάτι λίγο πιο βρώμικο

< ? _e(‘Asign to Upload Categories’,’factory’); ?>

  < ?php $args_r = array( ‘type’=> ‘attachment’, ‘taxonomy’ => ‘uploaded’, ‘hide_empty’ => false ); $categories = get_categories( $args_r ) ; foreach ($categories as $category) { ?>

 • < ?php echo $category->name ?>
 • < ?php } ?>

< ?php _e(‘Choose to upload in certain media categories!Leave blank if no media category is applicable’,’factory’); ?>

Τέλος προσθέτουμε

Το τελευταίο κομμάτι είναι για να περνάμε ταυτόχρονα πολλές φωτογραφίες σε μία κατηγορία! Εδώ χρησιμοποιήσαμε λίγο javascript, λίγο.
addnew

Αν μέχρι εδώ έχεις πολλές απορίες καλύτερα να ξεκινήσεις να διαβάζεις εδώ

Συνεχίζουμε σύντομα στο part 2!

Continue Reading

WordPress Greek Community, 3rd meetup

3η συνάντηση της κοινότητας του WordPress. Όσοι πιστοί προσέλθετε!

Θα προσπαθήσουμε να είμαστε εκεί, περιμένουμε και εσάς!!!

Παρουσιάσεις:

 1. Ι18n σε themes με wpml και polylang
  Παναγιώτης Χαλατσάκος, https://gr.linkedin.com/in/ditikos
 2. Παραμετροποίηση WordPress, 5 γνωστές δυνατότητες που συνήθως αγνοούμε
  Ιωάννης Καράβας
  Ermis, http://ermis.co/
 3. Managed WordPress hosting
  Γιάννης Ζαχαριάδης
  Pressidium, http://pressidium.com/
 4. How to integrate BrainTree v.zero in WordPress
  Alberto López Martín, Developer Advocate
  Braintree, a Paypal company, https://www.braintreepayments.com/

Κατά τη διάρκεια του event θα υπάρχει live blogging μέσα από τη σελίδα του community στο http://www.wpgc.gr, από όπου θα μπορούν να παρεμβαίνουν όσοι παρακολουθούν εξ αποστάσεως. Θα ακολουθήσει συζήτηση, ποτό, φαγητό και -φυσικά- το απαραίτητο networking.


Χορηγοί:

Για την παρακολούθηση του event είναι απαραίτητη η εγγραφή στο https://www.eventora.com/en/Events/wordpress-greek-community-third-meetup/.

Η εγγραφή φυσικά είναι δωρεάν!

 

WordPress Greek Community

3rd meetup

Τρίτη 28/04/2015, 18:00
THE HUB EVENTS, Αλκμήνης 5, Κ. Πετράλωνα

 

Continue Reading

Μετεωρίτης στην Νέα Ζηλανδία!!!

Ένα φωτεινό φως με ραβδώσεις εμφανίστηκε στον ουρανό πάνω από τη Νέα Ζηλανδία, την Τετάρτη το βράδυ λίγο μετά τις 10 μ.μ., τοπική ώρα.Μάλλον είναι μετεωρίτης!

Σύμφωνα με μαρτυρίες μια «τεράστια εκτυφλωτική λάμψη» και μια έντονη έκρηξη του μπλε και του λευκού φωτός παρατηρήθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Μερικοί άνθρωποι άκουγαν ένα χαμηλό βουητό και μετά ειδαν τα φώτα, άλλοι ένιωθαν το σπίτι τους  να τρέμει.

Continue Reading

Κατηγορίες για Πολυμέσα στο WordPress (plugin)

drop shipping και affiliate marketing

Ακολουθώντας την προηγούμενη δημοσίευση έφτιαξα ένα υποτυπώδες plugin παρέα με ένα ακόμα πιο υποτυπώδες gallery shortcode.

To plugin αυτό σας βοηθάει να φτιάξετε κατηγορίες (σε μορφή tag) για τα media attachment σας, δηλαδή τις φωτογραφίες ή πολυμέσα του blog σας!
Θα βρείτε σίγουρα αρκετά Plugin να κάνουν αυτή την δουλειά και πολύ καλύτερα,απλά εδώ μπορούμε να ανεβάσουμε πολλές φωτογραφίες ταυτόχρονα σε μία κατηγορία, κάτι που για εμένα προσωπικά ήταν πολύ χρήσιμο!

Είναι πακεταρισμένο με ένα gallery shortcode, το οποίο μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε όπως το παράδειγμα παρακάτω

To tag ειναι το όνομα της κατηγορίας, το size το μέθεγος της φωτογραφίας του modal box και τέλος το page είναι o αριθμός φωτογραφιών ανά σελίδα!

Κατεβάστε το Plugin εδώ

Media Factory

Μετά από κάποιες διορθώσεις
Ενα demo του Plugin

[media-gallery tag=»demo» size=»medium» page=»5″]

Continue Reading

UnCss It!!! Αφαιρέστε τον css κώδικα που δεν θέλετε

Πολλές φορές σε μικρά ή μεγάλα project, περισσεύουν κομμάτια Το καλύτερο θα ήταν να χρησιμοποιείτε κάποιον preprocessor όπως το less ή  το sass ώστε να έχετε καλύτερα δομημένο κώδικα και να μην σας χρειάζονται εργαλεία όπως το uncss.

Τι διαδικασίες ακολουθεί όμως το uncss

 1. Ανοίγει τα αρχεία html μέσω του PhantomJS.
 2. Διαβάζει τα css αρχεία που βλέπει να καλούνται στο html.
 3. Κάνει ανάλυση με το  css-parse.
 4. Με document.querySelector φιλτράρει ποιες κλάσεις ή ταυτότητες δεν χρησιμοποιούνται.
 5. Οτι απομένει το κάνει ένα css αρχείο

Ο καλύτερος τρόπος να το εγκαταστήσετε είναι

[/crayon]
Μπορείτε να εξαιρέσετε κλάσεις και να κάνετε πολλές batch εργασίες, δείτε περισσότερα εδώ
https://github.com/giakki/uncss

Τα developer tools του Chrome έχουν μια πολύ ωραία επιλογή με την οποία μπορούμε σε μία μόνο σελίδα να βρούμε τα κομμάτια κώδικα css που δεν χρησιμοποιούμε αλλά περιορίζονται μόνο σε αυτή την σελίδα

Continue Reading

Προσθέσετε javascript στο wordpress plugin σας

Η javascript μπορεί να σας λύσει τα χέρια, από το να ανασβήνετε δυναμικά ένα απλό html μπλόκο (μην το κάνετε) μέχρι να χρησιμοποιήσετε Ajax! Όσοι από εσάς πειράξατε ένα wordpress plugin ή φτιάξατε ένα δικό σας σίγουρα θα χρησιμοποιήσατε με κάποιο τρόπο javascript. Ελπίζω να ενσωματώνετε το script σας όπως φαίνεται στον κώδικα παρακάτω

Τέλεια τώρα εχουμε το webfont.js(της Google) και μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε στο main.js. Ενα βασικό πρόβλημα που προκύπτει είναι πως να περάσουμε μεταβλητές και δεδομένα από το plugin μας στον javascript κώδικα!
H μέθοδος που θα ακολουθήσουμε βασίζετε στην  συνάρτηση wp_localize_script() του wordpress! Η συνάρτηση αυτή στην πραγματικότητα έχει φτιαχτεί για να σας επιτρέπει να μεταφράζετε τα αλφαριθμιτικά στα js αρχεία(localization API in PHP) , βέβαια αυτό δεν περιορίζει την χρήση της.

Τώρα μπορούμε να καλέσουμε την μεταβλητή μας στο main.js

Καλή διασκέδαση 🙂

Continue Reading

Svg γραφικά στο wordpress

O Media manager του wordpress δεν επιτρέπει svg, προσθέστε στο functions.php

Το Scalable Vector Graphics (SVG) είναι XML αρχεία που αναπαραστούν δισδιάστατα γραφικά. Η προδιαγραφή SVG είναι ένα ανοιχτό πρότυπο που αναπτύχθηκε από το World Wide Web Consortium (W3C) από το 1999.

Οι εικόνες SVG και οι συμπεριφορές τους ορίζονται στο XML αρχείο. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να αναζητηθούν, και συμπιέστούν. Ως αρχεία XML, οι SVG εικόνες μπορούν να δημιουργηθούν και να επεξεργαστούν με οποιοδήποτε πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου, αλλά πιο συχνά δημιουργούνται με λογισμικό σχεδίασης(βλέπε Inkscape).

Όλα τα  σύγχροναweb browsers-συμπεριλαμβανομένων Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome, Opera, Safari έχουν (τουλάχιστον σε κάποιο βαθμό) υποστήριξη στα  SVG γραφικά.

Continue Reading

Είσαι graphic ή web designer, illustrator ή Photoshop artist!! Πάνω από 1gb γραφικά μόνο 35ευρώ!!!!

Ίσως από τις καλύτερες προσφορές που βρήκα, μια απίστευτη σειρά από vectors,εργαλεία για illustrator και photoshop που αξίζουν πάνω απο 1000 ευρώ,μόνο 35 ευρώ, ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

colossal-bundle-preview

Χρησιμοποιείστε το κουπόνι COLOSSALWEEK

με την συλλογή έχετε

– 117 Vector Sets worth $1,755

– 425 Vector Illustrations worth $1,700

– 40 T-shirt Designs worth $600

– 18 Texture Packs worth $265

– Tatianna Font Family worth $35

– 233 Vector Sets worth $2,290

– 101 Web & Print Resources Packs worth $1,070

– 109 Photoshop & Illustrator Addons worth $1,036

– 69 High-Resolution Texture Packs worth $729

– 67 Brushes Sets worth $486

– 10 Premium Tutorials worth $97

bara2

το πακέτο έρχεται με επιστροφή χρημάτων αν δεν είστε ικανοποιημένοι!

 

Continue Reading

Γιατι μετακομίσαμε στην fusioned

Ολες μας οι υπηρεσίες αναβαθμίστηκαν. Και όταν λέω αναβαθμίστηκαν, δεν κάναμε κάτι τόσο διαφορετικό, απλά αλλάξαμε hosting Provider. Ποτέ δεν περίμενα ότι μια εταιρία hosting θα είχε τέτοιες υπηρεσίες και τέτοιες ταχύτητες.

Πριν ξεκινήσετε να ψάχνετε για εταιρία hosting δείτε πρώτα εδώ

Καθορίστε το κοινό σας

Ίσως φτιάχνετε μια ιστοσελίδα η οποία απευθύνετε σε σχετικά μικρό ή περιορισμένου μεγέθους κοινό (πχ φωτογράφος σε μία επαρχιακή πόλη)  ή ίσως δουλεύεται  μια υπηρεσία που θα προσελκύσει χιλιάδες κόσμου, το πρώτο πράγμα που θα εκτιμήσουν οι επισκέπτες σας είναι η ταχύτητα απόκρισης!! Πρέπει να κάνετε επιλογές ανάλογα με το budget σας και ανάλογα με τις εκτιμήσεις που έχετε να επεκταθείτε! Δεν υπάρχει λόγος ένας επαρχιακός φωτογράφος που απλά θέλει ένα portfolio να αγοράσει dedicated server ή και virtual dedicated server. Αν όμως έχει μια εφαρμογή η οποία εκτελεί πολύπλοκες διεργασίες για του χιλιάδες επισκέπτες της, τότε ίσως και να χρειάζεται δραστικότερες λύσεις από ένα απλό managed.

Απο την στιγμή που αλλάξαμε εταιρία hosting, εμείς αλλά και οι πελάτες μας είδαμε τρομερή διαφορά στην ταχύτητα απόκρισης όλων των ιστότοπων και εφαρμογών μας. Το οποίο εκτιμάνε και οι μηχανές αναζήτησης ιδιαίτερα!

Υποστήριξη

Το πιο σημαντικό κομμάτι μετά την ταχύτητα. Θές κάτι να γίνει άμεσα, να περάσεις μια βάση δεδομένων 500mb και δεν ξέρεις τι είναι το ssh! Δεν μπορείς να κάνεις εγκατάσταση το ssl σου. Όλα όσα μπορεί να ταλαιπωρούν τον μέσω webmaster. Αν είναι να περιμένεις μια μέρα ή και παραπάνω να μιλήσεις με κάποιον που δεν θα σε βοηθήσει ποτέ άλλα θα κάνει τα πράγματα χειρότερα, καλύτερα να μην έχεις ούτε site ούτε hosting provider. Στην fusioned μέσα σε λιγότερο απο 10 λεπτά απαντήσανε στα support tickets και προθυμοποιήθηκαν να κάνουν εργασίες για εμάς, τις οποίες και έκαναν άμεσα!

Θυμάμαι τις ώρες στο chat του hostgator που έχω περάσει να μην βρίσκω άκρη ,για τα ίδια προβλήματα, και τελικά να τα λύνω μόνος μου.

Uptime και Down

To 99.9% με το 99.99% εχει διαφορά δείτε το παρακάτω πίνακα

Πίνακας UpTime και downTime. πηγη wikipedia

Availability % Downtime per year Downtime per month* Downtime per week
90% («one nine») 36.5 days 72 hours 16.8 hours
95% 18.25 days 36 hours 8.4 hours
97% 10.96 days 21.6 hours 5.04 hours
98% 7.30 days 14.4 hours 3.36 hours
99% («two nines») 3.65 days 7.20 hours 1.68 hours
99.5% 1.83 days 3.60 hours 50.4 minutes
99.8% 17.52 hours 86.23 minutes 20.16 minutes
99.9% («three nines») 8.76 hours 43.2 minutes 10.1 minutes
99.95% 4.38 hours 21.56 minutes 5.04 minutes
99.99% («four nines») 52.56 minutes 4.32 minutes 1.01 minutes


Αποφύγετε μεγάλες εταιρίες (bluehost, godaddy,hostgator)

Π.Σ.
Είναι καλό να είστε ειλικρινείς με τους πελάτες σας. Όταν βλέπετε πολλά Unlimited και free!Να ξέρετε τίποτα δεν είναι τζάμπα,όλα έχουν ένα κόστος.

Continue Reading